dissabte, 13 d’octubre del 2012

Reflexions tercera setmana




CLASSES TEÒRIQUES:

Aquesta setmana hem començat un nou tema, “Aplicació de les TIC als processos educatius”. Em sorprèn la rapidesa amb la que avancem però m’adono que tots els conceptes que tractem són força entenedors.  
Hem començat la classe parlant sobre les Tic en l’educació. Hem discutit si és necessari introduir les TIC en el sistema educatiu i perquè. Donat que totes hem coincidit en què calia introduir-les hem elaborat una pluja d’idees del perquè d’aquesta decisió i aquest wordle, és el resultat:


Llavors, na Nuri ens ha explicat a grans trets a on apareixen les TIC  en les normatives. Ens ha proposat una activitat per a fer a casa que consisteix en revisar l’ordre ECI 3960/2007 i el currículum d'Infantil i annex de les Illes Balears tot centrant-nos a on es fa referència a les TIC i raonar si trobem que la normativa és suficient i si les escoles l’apliquen.
Seguidament, ens hem endinsat, en els avantatges i inconvenients d’utilitzar les tic en l’educació des de quatre perspectives: per l’aprenentatge, pels estudiants, pel professorat i pel centre.  Si us interessen aquests punts, podeu consultar-los en aquest enllaç: http://www.peremarques.net/siyedu.htm

Llavors, ens ha presentat els nous rols en els processos educatius els quals reflecteixo en aquesta taula:  






CLASSES PRÀCTIQUES:

La classe pràctica d’aquesta setmana ha estat molt productiva. He de dir, que després del “fracàs personal” de la setmana passada, estava una mica desanimada. Però, aquesta sensació ha anat desapareixent a mesura que avançava la classe.
En aquesta sessió hem fet un muntatge fotogràfic amb el GIMP a partir d’una imatge de fons i de les fotografies que ens varem fer la setmana passada. La veritat és que a mesura que anava investigant amb les eines que té aquest programa, m’anava enrecordant de quan utilitzava el photoshop programa que té eines similars a aquest. Així, que a poc a poc m’engrescava modificant cosetes.
Aquest ha estat el resultat:






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada