dilluns, 8 d’octubre del 2012

Reflexions segona setmana



CLASSE TEÒRICA:
   
La classe del dilluns va ser força tranquil·la i interessant. Na Nuri ens va explicar conceptes que ja varem tractar l’any passat amb en Santos Urbina com: que és la tecnologia, com aquesta s’ha anat desenvolupant i quins efectes ha produït en la societat.
Així doncs, hem parlat de la societat de la informació, de la relació d’aquesta en l’educació i dels efectes duals de la tecnologia.
També, hem parlat sobre la multialfabetització entesa com la “Capacitat per accedir i usar de manera intel·ligent, crítica, i ètica, la informació i la comunicació a través de qualsevol tecnologia” concepte, que sota el meu punt de vista cal tenir ben present en la societat en què vivim. 
Llavors, hem vist un vídeo d’un ancià que parla sobre els invents i canvis que ha anat veient al llarg de la seva vida. Ens parla de la fotografia, un luxe al que en aquells temps alguns pocs podien accedir. També del telèfon, de la llum, cotxe dels ordenadors, del telèfon mòbil, ...
Destacaré que, tal i com explica, “muchos no querian poner luz en su casa porque temian que se incendiara”, quan apareixen noves tecnologies tenim una certa desconfiança i ens centrem en els possibles efectes negatius. Però, a mesura que ens acostumem a elles, ens meravellem del que aquestes ens poden facilitar la vida. Llavors, no “entenem” com podia ser la vida sense elles.   
Una altre idea a destacar del vídeo és que tots sabem que l’avenç tecnològic és una realitat. Dia a dia, surten noves tecnologies que en el futur s’instauraran com elements necessaris, imprescindibles. Però que serà el que ens espera?
Finalment, dir que m’ha meravellat com aquest ancià s’ha adaptat en tots aquests canvis que ha anat veient.
Aquí ús deixo l’enllaç per si ús interessa: 

CLASSE PRÀCTICA:

La classe pràctica va començar amb un poquet de teoria sobre “la imatge”. Na Nuri ens va explicar quins tipus de imatge digital hi ha i les seves característiques quan al color i la resolució. 

Llavors, ens va donar a conèixer el GIMP, un programa d’edició d’imatges digitals gratuït que et permet fer multiplicitat de retocs.
Després, ens vam fer una foto per a poder realitzar una activitat. L’activitat consistia en convertir la foto que ens havíem fet, en una fotografia de carnet i un cop aconseguit, havíem de fer un muntatge fotogràfic amb imatges d’ulleres, barbes, cabells, ... que ens havia facilitat na Nuri. Com a mínim, havíem d’inserir-li dos elements.

La veritat és que vaig convertir la imatge a tamany carnet amb èxit però no vaig aconseguir realitzar el muntatge fotogràfic de la manera que hauria desitjat. El temps em va permetre inserir a la meva cara uns llavis una mica petits i no exactament a sobre dels meus...
Espero que amb una mica de pràctica més vagi descobrint a utilitzar-lo!


1 comentari: